INSTORE MATERIALEN
  • Home
  • Blog
  • De nieuwe editie van Cirkel: Circulair bouwen

De nieuwe editie van Cirkel: Circulair bouwen

Afgelopen week is alweer de vierde editie van Cirkel gelanceerd. Na de editie over het onderwerp BENG, staat nu ‘Circulair bouwen’ centraal. 

De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn en in 2023 wordt naar verwachting het ‘basiskamp’ van de circulair bouwen geïnstalleerd. Lees er alles over.

Deze editie

Het is een feit dat 40% van al het afval, bouw- en sloopafval is. Dit kan en moet minder worden, mede door het creëren van een circulaire economie. Het kabinet heeft in 2016 vijf sectoren aangewezen om stappen te zetten naar een circulaire economie. Hiervan is de bouw er één van. Maar hoe krijgen wij het in onze branche voor elkaar om volledig circulair te kunnen bouwen? De nieuwe editie van Cirkel brengt dit in kaart. 

De onderwerpen

Elphi Nelissen, voorzitter van het transitieteam Circulair bouwen vertelt alles over de doelstellingen, ontwikkelingen en toekomstplannen binnen de branche. Daarnaast wordt er verteld hoe Bouwcenter al werkt aan circulair bouwen. Bijvoorbeeld door dit op te nemen in het assortiment en het duurzaam bouwen van de nieuwe vestiging van Bouwcenter Esselink. Er wordt verteld hoe een vervallen gebouw in Margraten omgetoverd werd tot een zorginstelling, maar ook praktisch gezien is er genoeg te lezen en dan ook te leren. Zo zijn er heel veel duurzame producten te vinden en tips die de bouwprofessionals zelf kunnen toepassen.

Online en offline

De online versie is, voor ieder die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen, aan te vragen via deze link. De offline versie van Cirkel is bedoeld om 1-op-1 mee te geven aan die klanten die beter op de hoogte willen zijn van duurzaamheid. Onze vertegenwoordigers kunnen het onder de arm meenemen naar die klanten waarbij duurzaamheid een commercieel onderwerp van gesprek is. Of juist om hen te overtuigen voor Bouwcenter te kiezen waar het gaat om duurzaamheid.

Thema’s 2019
Zomer – Circulair bouwen
Najaar – Duurzaam Renoveren
Winter – Gezonde gebouwen

Geef je referentieproject door
Hebben jullie een prachtig referentieproject dat naadloos aansluit bij één van deze thema’s? En maken jullie mooie duurzame stappen? Meld ons dat dan nú via marketing@veris.nl.

Labels:, , , , , ,