INSTORE MATERIALEN

Circulair, het nieuwe duurzaam (2)

Mijn eerste post heette ’Circulair, het nieuwe duurzaam’. Dit is mijn laatste post en deze heb ik dezelfde titel meegegeven. Circulair. Oftewel met oneindig hergebruik als doel. Na tweeëneenhalf jaar is circulariteit nog niet verdwenen.

We horen het zelfs steeds vaker. Vorige week was het week van de circulaire economie. Dura Vermeer presenteerde bijvoorbeeld de eerste circulaire weg. Circulariteit is inmiddels verankerd in het beleid van de overheid en de bouwagenda (breed samenwerkingsverband bouwsector). Ook in de toekomstverwachting van onze branchevereniging (Hibin) speelt duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol. Circulariteit biedt veel kansen voor het MKB. Dat het nog niet zo makkelijk is, weten we allemaal. Het vraagt om een nieuwe aanpak. Een andere manier van denken. Transparantie naar de buitenwereld. Je nek uitsteken. Maar het belangrijkste: Circulariteit is vooral een kwestie van gewoon doen. Je hebt nu nog de tijd om te ontwikkelen en fouten te maken. Experimenteer en leer. In de toekomst zullen hergebruikte, bio-based, cradle to cradle, hergroeibare of hernieuwbare materialen de norm worden. Ik hoop dat een aantal Bouwcenter bedrijven zich de komende tijd hierin verdiepen en hiermee aan de slag gaan.

Zoals ik hierboven schreef. Dit is mijn laatste post. Na een periode van ruim 2 jaar bij Bouwcenter/ Veris heb ik besloten per februari 2019 een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Except Integrated Sustainability als senior project manager. Bij Except ga ik aan de slag met het ontwikkelen van vooruitstrevende, duurzame en circulaire concepten en projecten voor steden, bedrijven en overheid. (Meer info: http://www.except.nl/nl/). Hopelijk kom ik een aantal van jullie nog eens tegen. Ik wil via deze weg iedereen bedanken voor de fijne samenwerking en ik wens jullie een mooie duurzame toekomst!

Martin Bijleveld

Martin Bijleveld

Manager duurzaam bouwen at Veris Bouwmaterialengroep
Martin is verantwoordelijk voor de uitwerking en implementatie van duurzame projecten binnen Veris.

martinbijleveld@veris.nl of 0183 650 146
Martin Bijleveld

Latest posts by Martin Bijleveld (see all)

Labels:, , ,

Martin Bijleveld

Martin is verantwoordelijk voor de uitwerking en implementatie van duurzame projecten binnen Veris. martinbijleveld@veris.nl of 0183 650 146

Laat een reactie achter